Gıda Endüstrisi Uygulamaları

 

Giriş

bioMérieux Endüstri bölümü, toplumun sağlık ve hayat kalitesinin korumasında güçlü bir şekilde yer almaktadır. Bu nedenle mikrobiyolojik kontrolden, örnek hazırlamadan, mikroorganizmaların kesin tanımlanmasına kadar, gıda endüstrisinde, et, tavukçuluk, süt ürünleri, dondurulmuş gıda vb. alanlarda geniş çözüm seçenekleri sunmaktayız.

Gıda Güvenliğinde

  • Patojen saptama: besiyeri ile manüel veya VIDAS® ile otomatik.
  • Mikroorganizmaların identifikasyonu: API® / ID 32 ile manüel, VITEK® ile otomatik.

Gıda Kalitesinde

  • Kalite belirteci mikroorganizmalarının sayılması: besiyeri ile manüel veya TEMPO® ile otomatik.
  • Çevre kontrolü: Count-Tact™ ve besiyeri ürünleri ile manüel, veya air IDEAL® 3P™ otomatik.
  • Sterilite ve üretim süreci testleri: besiyeri ile manüel, veya BacT/ALERT® otomatik.

Hammadde nitelendirilmesi için, üretim süreci testleri (HACCP, çevre..) veya bitmiş ürünün raf ömrünün belirlenmesi için tüm çözümler, karar kriterlerinize uyarlanmış performansa sahiptir. Bu çözümler, farklı ülkelerin kültürleri, üretim süreçleri ve beslenme alışkanlıkları dikkate alınarak hazırlanır. Ürettiğimiz çözümler gıda ürünlerinin geniş yelpazesi için kontrol edilip kullanımı onaylanmaktadır. bioMérieux’nün dünya çapındaki varlığı, hangi çözümlerin uygun olabileceğinin belirlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Analizlerin büyük kısmı, laboratuarların ISO benzeri uluslararası normlara göre akreditasyon ihtiyaçları dikkate alınarak yönlendirilir. Bu bağlamda, bioMérieux analitik çözümlerini AOAC International, AFNOR vb. ilgili ulusal ve uluslararası kuruluşlara resmi kontrol ve onay için sunmaktadır. bioMérieux, spesifik endüstrileri daha iyi anlamak ve daha iyi hizmet vermek için ürünlerimiz hakkında soru ve öneri almayı her zaman arzu etmektedir.